cazare in Sibiu

Noutati & Evenimente

În judeţul Sibiu nu e loc de plictiseală indiferent de anotimp. Iarna, cetele de colidători răsună în sate; primăvara, festivalurile folclorice ne înviorează; vara, artele spectacolului animă străzile oraşelor; iar toamna este dedicată târgurilor cu produse gastronomice şi muzicii de calitate.

Veniţi la Sibiu pentru a trăi „pe viu” febra evenimentelor!

TARGUL DE PASTE DE LA SIBIU 2019

Târgul de Paști din Sibiu este un eveniment organizat încă din anul 2010, fiind unul dintre primele de acest tip, din țară. Asociația Events for Tourism, organizatorul evenimentului, dezvoltă evenimente culturale cu scopul promovării turistice a Sibiului, cum ar fi Târgul de Crăciun din Sibiu și CibinFEST, evenimente care generează un număr ridicat de turiști, acestea fiind cunoscute la nivel național și internațional.

În centrul târgului va fi amenajată zona de agrement, care va include un carusel tradițional, un trenuleț pentru copii și o cetate gonflabilă. Tot în această perioadă un trenuleț turistic superb va plimba vizitatorii prin centrul medieval al Sibiului.

Târgul va fi deschis zilnic, între orele 11:00 și 21:00.

FESTIVALUL FOLCLORIC "LUCRETIA CIOBANU" editia a IV-a

În prag de primăvară, Junii Sibiului oferă mărțișoare muzical- coregrafice, în cadrul celei de-a IV-a ediţii a Festivalului-Concurs al Cântecului Popular Românesc „Lucreţia Ciobanu”, între 4 și 6 martie.

În competiție s-au înscris tineri din toată România, iar în urma preselecţiei, ce va avea loc în data de 4 martie 2019, la Cercul Militar din Sibiu, juriul de specialitate va întocmi lista concurenţilor care vor evolua în faţa publicului marţi, 5 martie 2019.

După concurs, câteva dintre cele mai valoroase cântece din repertoriul Lucreţiei Ciobanu vor fi readuse în scenă de interpreţii: Nelu Albu, Marcel Părău, Camelia Cosma Stoiţă, Alina Pinca. Microfonul aparţine apoi tinerilor care au obţinut premii în concursul de la Sibiu şi invitaţilor speciali: Olguța Berbec, Dumitru Teleagă, Gheorghe Turda, Mariana Anghel, Matilda Pascal Cojocăriţa.

Seara de cântec va fi completată cu reprezentaţii artistice